top of page
"United we stand, divided we fall
Together we are what we can't be alone
The quitter never wins!"

Floorballclub Black Cobra's Gent

Stamnummer 13

Ons ontstaan

  In 2000 wordt op het Sint-Gregoriuscollege te Gentbrugge de omnisportclub 2000-poot opgericht.

Wanneer men in 2001 het sportaanbod aanvult met - het toen nog onbekende - floorball, en wanneer enkele jongeren zich meteen aansluiten, wordt de basis gelegd voor de latere Black Cobra's. 

clubgeschiedenis

 
De beginjaren 2002 - 2005

  Onder leiding van  LO-leerkracht Alain De Poortere worden meerdere tornooiwinsten behaald in de verschillende jeugdcategoriën.

 

Jeugdcompetitie 2005 - 2008

  In 2005 wordt Jackie Van Rentergem, vader van spits Sebastiaan Van Rentergem, hoofdcoach. De club verandert haar naam naar Black Cobra's en speelt voor het eerst in een zelf ontworpen outfit.

  Het seizoen 2006-2007 draait uit op een sisser wanneer de Cobra's zich na verlies in de laatste wedstrijd  moeten tevreden stellen met een tweede plek in de eindstand.

Het jaar daarop wordt het  hoogste doel wel behaald: de Cobra's woorden kampioen in de juniorencompetitie. Kers op de taart is de topschutterstitel voor Alexander Forret.

Volwassenencompetitie 2008 - 2012

  De jonge ploeg speelt zich in zijn debuutseizoen op het hoogste niveau in de kijker maar kan het degradatiespook in eerste divisie, ondanks alles, niet ontlopen.

  Het seizoen daarop heroveren de Cobra's hun plek: ze worden vice-kampioen in tweede divisie met opnieuw de topschutter in eigen rangen, ze promoveren opnieuw naar de hoogste afdeling en vier spelers worden geselecteerd voor de nationale ploeg.

  In hun tweede seizoen (2010-2011) op het hoogste niveau eindigen  de Cobra's op een zevende en laatste plaats. Ze slagen er echter in zich te verzekeren van hun plaats in eerste divisie via de playoffs.

  Het seizoen 2011-2012 is er eentje met hoogtes en laagtes: in de eerste editie van de Belgian Cup bereikt het team de halve finales en wint het de troostfinale om zo de bronzen medaille te behalen. In de competitie draait het een stuk minder goed: de voorlaatste plaats betekent playoffs waarin met 1-0 verloren wordt van Juventus Bianconeri.

Geschiedenis 2012 - seizoen 2015-2016

  Voor de eerste keer in haar bestaan beschikt de club over een competitieploeg in de U13-categorie. De jonge Cobra's verweren zich knap in hun debuutseizoen, ze behalen zelfs een overwinning tegen het Strijtems dynamiet.

  De Adults strijden het hele jaar lang mee voor de titel maar moeten zich toch gewonnen geven en eindigen op de tweede plaats. Onverhoopt succes tegen Stimulo Denderleeuw in de playoffs zorgt er alsnog voor dat de Cobra's het seizoen 2013-2014 kunnen aantreden in eerste divisie.

  Einde seizoen 2015-2016 behalen de Black Cobra's volgende competitieresultaten:

- Adults 6 de plaats in de competitie - division 1;

- U16 4de plaats in de competitie - division west (september-januari);

- U16  5de plaats in de competitie - division west (januari-april).

  De resultaten vanaf seizoen 2016-2017 kan je volgend via het archief op de website.

Palmares

Competitie
  • 2 x vice-kampioen AD2

  • 1 x kampioen U19

  • 1 x vice kampioen U19

  • 2 x topschuttersstand

Belgian Cup
  • 1 x brons

Nationale ploeg
  • 2 selecties 2017

bottom of page